Sıradışı Tarih - 9 Nisan 2019

Ülke TV’de ekrana gelen Sıradışı Tarih programında bu bölüm Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Kanal 7 Dış Haberler Müdürü Taha Dağlı ile İsrail’in Ortadoğu projesi ve yerel seçim sonuçları masaya yatırıldı.

Taha Dağlı, İsrail’deki seçimlerle ilgili olarak “Amerika için Netenyahu’nun kazanması önemli. Bu seçimin sonunda Netenyahu’nun yeniden başbakanlık koltuğuna oturmasıyla buraya kadar giden bir süreci devam ettirmeye amaçlıyorlar. O yüzden iki aday ortaya çıkıyor. İkisi de Filistin için kötü figürler. Fakat Netenyahu’nun bir fazlası var, Trump ile devam eden, vadedilmiş topraklara kadar uzanan bir projenin devamı söz konusu” ifadelerini kullandı.

Prof Dr. Mehmet Çelik ise, Türkiye’deki seçim sonuçlarına değinerek “Organize bir iş olduğu belli. Bu nedenle Türk demokrasisinin geldiği noktayı muhafaza etmek, lekelendirmemek tüm siyasi partilerin görevidir. Bunun için oylar halkın karşısında tek tek yeniden sayılsın, buna ne CHP ne de AK Parti itiraz eder, memleket bu kaostan kurtulur. Buna yanaşılmadı. Burada bir hukuksuzluk var, burada organizeli bir iş var” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol