Ülke'nin Alın Teri - Hatice Öz - 15 Aralık 2019

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu birbirinden güzel mesleklerin hikâyeleri ile Ülke TV’de… Bu bölüm kadın girişimci Hatice Öz’ün kozalaklardan yaptığı bin bir derde şifa olan çam pekmezinin çıkış hikayesi ekrana geldi.

Ata mirası mesleklerin, usta çırak ilişkisinin öneminin vurgulandığı ‘Ülke’nin Alın Teri’ kaldığı yerden devam ediyor. Karabük’ün Eskipazar ilçesinde yaşayan Hatice Öz, doğal çam pekmezi üretimi yaparak başladığı girişiminin detaylarını izleyicilerle paylaştı. Çam ve köknar ağaçlarından toplayarak elde ettiği çam kozalaklarından, geleneksel yöntemlerle pekmez yapan Hatice Öz, çam pekmezinden gelir elde etmesini ve pekmezin faydalarını anlattı.  Babasını akciğer kanserinden kaybeden Öz, çam pekmezinin astım, koah ve kanser gibi hastalıklara iyi geldiğinden bahsetti.

Oturmayı değil çalışmayı sevdiğini söyleyen Öz’ün, geleneksel yöntemlerle hazırladığı çam pekmezine sevgisine nasıl kattığı da ekrana taşındı.

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası her Pazar Saat 16:45’te Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR 7
  • Kubra 04.03.2023 19:05
    Merhaba WhatsApp numaranız var mı acaba fiyat nedir
  • Buse 02.01.2022 19:45
    Çam pekmezinin fiyatı nedir
  • Senol 03.08.2020 18:07
    Çam pekmezi almak istiyorum koah hastasiyim Trabzon dan ariyorum
Daha fazla yorum görüntüle
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet