Ülke'nin Alın Teri - Mehmet Zeki Uslu | 12 Ocak 2020

#ÜlkeTV #ÜlkeninAlınTeri

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu birbirinden güzel mesleklerin hikâyeleri ile Ülke TV’de… Bu bölüm Isparta’da yaşayan kebap ustası Mehmet Zeki Uslu’nun hikâyesine ortak olundu.

Ata mirası mesleklerin, usta çırak ilişkisinin öneminin vurgulandığı ‘Ülke’nin Alın Teri’ kaldığı yerden devam ediyor. Isparta’da kendi yetiştirdikleri hayvanların etinden yaptıkları kebaplarla tanınan Mehmet Zeki Uslu’nun lezzetle bezeli hayatı ekrana geldi. Babası kasap olan Mehmet Usta’nın, çocukluğundan beri ömrü etlerin içinde geçiyor. Küçük yaşta edindiği tecrübelerle Isparta’da güzel bir lokanta açan Mehmet Usta, lezzetli kebabın püf noktalarını izleyicilerle paylaştı.  

Babasından aldığı yeteneğini, şimdilerde kendi oğlu Azmi’ye geçiren Mehmet Usta programda ayrıca; ‘Lezzetli bir kebabın olmazsa olmazı kaliteli et seçerken dikkat edilecek noktalar neler? Kaburgalardan yapılan kebap nasıl kırarak servis edilmeli? Kebap hangi odun ateşinde pişerse daha güzel olur?’ gibi soruları yanıtladı.



YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet