Sıradışı Tarih - 4 Şubat 2020

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı Tarih programında bu bölüm Prof. Dr. Mehmet Çelik ile birlikte İdlib’deki olaylar masaya yatırıldı.

Turgay Güler, Türkiye üzerine oynanan oyunlara değinerek “Türkiye Suriye’nin toprak bütünlüğünden yana. Biz Rusya ile iyi ilişkiler içerisinde olabiliriz. Ama Rusya yanlış yaptığı zaman dik duruşumuzu Rusya’ya, Amerika’ya, Almanya’ya, Fransa’ya karşı da ortaya koyarız. Seni Anadolu topraklarından sürmek istiyorlar. Seni bu topraklarda istemiyor, güçlü bir Türkiye istemiyorlar. İddiası idealleri olan bir Türkiye istemiyorlar. Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarına senin ulaşmanı istemiyorlar. Bu topraklarda seni baştan beri istemiyorlardı. Yüz yıl önce solukları yetmediği için yarım bıraktıkları işi yüz yıl sonra bitirmeye niyetlenmişler” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mehmet Çelik ise, Türkiye’nin Suriye’de bulunmasıyla ilgili olarak “Öyle bir zaman dilimi seçtiler ki, bir yandan Doğu Akdeniz’de problemler var, bir yandan Libya’da, Filistin’de, Irak’ta, Suriye’de problemler var. Bu cephelerin hepsinde Türkiye var. Suriye’de çıkarı olmayan tek Türkiye var. Türkiye niye orada? Suriye vatandaşı olan masum insanların ölmesini istemiyor. Bu insani bir şey” şeklinde konuştu.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet