mehmet ercan ile yol hikayesi - 14 Nisan 2020

Anadolu insanının masum, el değmemiş ve kendilerine has öykülerinin anlatıldığı Mehmet Ercan İle Yol Hikâyesi Ülke TV’de… Mehmet Ercan bu bölüm Mevlana’nın ‘’Gel Ne Olursan Ol, Yine Gel’ çağırısına cevap verdi ve Konya’yı ziyaret etti.

İnsanları, toplumun özünü, gelenek ve görenekleri daha yakından tanımanın en iyi yanı yolculuğa çıkmaktır diyen Mehmet Ercan ile Yol Hikayesi Ülke TV’de... Mehmet Ercan Konya’nın manevi atmosferini gittiği cami ve türbelerden izleyicilere yaşattı. İnsanı özüne döndüren, ruhunda farklı duygular uyandıran Hz. Mevlana Türbesi’ni ekrana getirdi. Mevlana’nın sevgisinin evrensel olduğuna vurgu yapan Mehmet Ercan, türbeye gelen yabancı turistlerin duygularını paylaştı. Ercan, Konya’nın manevi sahiplerinden biri olan Şeyh Sadreddin Konevi Türbesi’ne gitti ve onun kalpleri ısıtan duasını seslendirdi. Konya’yı ziyaret eden herkesin mutlaka gitmesini tavsiye ettiği İplikçi Cami’nin kendine has mimarisini ekrana taşıdı. 

Mehmet Ercan ayrıca Konya’nın meşhur ve köklü lezzetlerinden olan Tirit yemeğinin yapımını izleyicilerle paylaştı. 

Mehmet Ercan’ın, gecesini gündüze katıp çıktığı Yol Hikayesi hafta içi Pazartesi’den Perşembe’ye 17:00’de Ülke TV ekranlarında… 

YORUMLAR 1
  • Ahmet SOYLU 14.04.2020 23:47
    Kendinize has bir sunum. Bir konyalı olarak hiç ara vermeden proğramı izledim. Doyamadım internetten tekrar izledim. Tüm ekibi kutluyorum. Seçtiğiniz konuların inceliklerine ve hasas noktalarına ulaşmışsınız. Ben de bilmediklerimi ve duymadıklarımı hayranlıkla izledim. Bu proğramın mümkünse CD sine ulaşmak ve tekrar tekrar izlemek isterim. Tüm ekibe teşekkür ediyorum.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet