mehmet ercan ile yol hikayesi - 22 Nisan 2020

Kimi zaman hanede bir düğüne, kimi zaman hüzne kapı açan yollara yaren olan Mehmet Ercan, Yol Hikayesi’ni ekrana taşıyor. Mehmet Ercan bu bölüm Türkiye’nin cennet beldelerinden Dalaman’a gitti ve Afro Türk olarak bilinen halkın öyküsünü ekrana getirdi.  

İnsanları, toplumun özünü, gelenek ve görenekleri daha yakından tanımanın en iyi yanı yolculuğa çıkmaktır diyen Mehmet Ercan ile Yol Hikayesi Ülke TV’de... Mehmet Ercan her ilçesi birbirinden güzel, yaz turizminin en önemli noktalarından biri olan Muğla’nın Dalaman ilçesini keşfe çıktı. Dalaman’ın güzelliklerini ekrana taşıyan Ercan, orada yaşayan kökenleri Afro, şiveleri Egeli Afro Türklerin hikâyelerini izleyicilerle paylaştı. Ercan, Afro Türklerin Ege’ye geliş yolculuğunu ve kaç yıldır orada yaşadıklarını öğrendi.  Afro Türkler’in 3. kuşak temsilcilerinden 82 yaşındaki Salih Amca ve Zemzem Teyze ile geçmiş hatıralarını yad eden Ercan, Sarsala Koyu’nun Afro Türkler için öneminden bahsetti. 

Programda son olarak Ercan, Dalaman Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Adem Kalaycı ile bir asır önce Afrika kökenli kişilerin çalıştığı Dalaman Üretme Çiftliği’nin kuruluş amacını konuştu.

Mehmet Ercan’ın, gecesini gündüze katıp çıktığı Yol Hikayesi hafta içi Pazartesi’den Perşembe’ye 17:00’de Ülke TV ekranlarında… 


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet