mehmet ercan ile yol hikayesi - 21 Mayıs 2020

Anadolu insanının masum, el değmemiş ve kendilerine has öykülerinin anlatıldığı Mehmet Ercan İle Yol Hikâyesi Ülke TV’de… Mehmet Ercan bu bölüm son zamanlarda Bursa için alternatif bir gezi rotası olan Kestel’e gitti.

İnsanları, toplumun özünü, gelenek ve görenekleri daha yakından tanımanın en iyi yanı yolculuğa çıkmaktır diyen Mehmet Ercan bu bölüm Bursa’nın şirin ilçesi Kestel’in doğal güzelliklerini ve tarihi yapılarını ekrana taşıdı. Mehmet Ercan, Kestel’in genç, dinamik ve misafirperver muhtarı ile Saitabat’ta bulunan Alabalık yetiştirme tesisine gitti. Ercan, Alabalık yetiştirmenin püf noktasını, taze balığı anlama tekniklerini tesis çalışanlarından öğrendi. Mehmet Ercan sonrasında, Kestel’in simgesi olarak bilinen Vani Mehmet Efendi Camii’nin tarihini, cami imamı ile konuştu.  

Yol Hikayesi ekibinin son durağı ise Bursa’da Aşıklar geleneğini yaşatmaya çalışan Erzurumluların kurduğu Olurlular Derneği’ni ziyaret edecek ve asırlık gelenek aşık atışmasından renkli görüntüleri ekrana taşıdı.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet