Ülke'nin Alın Teri - Geleneksel Lezzet Lahmacun | 11 Aralık 2022

ÇITIR ÇITIR LAHMACUNUN SIRRI  
  
Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu Ülke TV’de evlere konuk oluyor. Programda bu hafta lahmacun ustasının odun ateşi başında geçen yılları ekranlara taşınacak. 

Ülke’nin Alın Teri kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin inceliklerini ekrana taşımaya devam ediyor. Ülke’nin Alın Teri bu hafta mesleğine yıllarını vermiş lahmacun ustasının başlangıçtan bugüne kadar yaşadığı zorlukları izleyicisi ile paylaşıyor. Lahmacun ustası mesleğe nasıl başladığını anlatırken çocukluğunda yaşadığı zorluklara değindi. Sekiz kişilik bir ailede büyüdüğünü ve mercimek çorbasıyla bir akşam öğününü geçiştirdiklerini belirten usta, çeşitliliğin artmasıyla yapılan israfa da değindi. İşine tutkun olan ve ömrü olsa altmış sene daha mesleğini yapacağını belirten lahmacun ustası iyi bir lahmacun yapmanın püf noktalarını Ülke’nin Alın Teri’ne anlattı.  
  
Geçmişi eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve yaşam hikâyeleri her Pazar 16.00’da Ülke’nin Alın Teri’nde…
YORUMLAR 3
  • Mücahit 24.12.2022 23:45
    Bu yerin bilgisini öğrenebilir miyim?
  • Sertan 12.12.2022 00:12
    Nerede bu yer
  • Meral Bayar 11.12.2022 18:33
    Lütfen bu işletmenin tam adını ve nerede olduğunu yazar mısınız? Böyle gönlü güzel insanlardan alış veriş yapmak lazım. Ben ilk fırsatta ailem ile birlikte gidip lezzetlerini tatmak ve kendisiyle tanışmak istiyorum.
Daha fazla yorum görüntüle
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet