Muhabbet KapısıProf. Dr. Mustafa Karataş ile - 19 Ocak 2023

İSLAM’DA MİRAS PAYLAŞIMI 
 
Ekranların sevilen ismi Mustafa Karataş ve Nursel Tozkoparan’ın sunduğu Muhabbet Kapısı, dini doğru bir şekilde yaşamak isteyenler için çok özel konularla evlere konuk oluyor. Programda bu hafta aileler arasında sıklıkla problemlere sebebiyet veren miras konusu İslam dini açısından ele alınacak. 
    
İslamiyet’e dair merak edilen konular Prof. Dr. Mustafa Karataş ve Nursel Tozkoparan’ın sunumuyla Muhabbet Kapısı’nda ekranlardaki yerini alıyor.  Muhabbet Kapısı’nda bu hafta miras konusu hakkında merak edilenlere yer verilecek. Dr. Mustafa Karataş canlı yayında  ‘Dinimize göre kız ve erkek çocuğa miras paylaşımı nasıl olmalı? Bir kimse kendisine bakmadığı için çocuğunu mirasından men edebilir mi? Ölüm döşeğinde yapılan vasiyetler geçerli midir? Anne-baba tüm mirasını evlatlığa bırakabilir mi? Kişinin mallarını tümüyle vakfetmesi caiz midir? İslam’da kardeşe miras düşer mi? Kaynanadan geline miras düşer mi? Kocası vefat eden kadın mirastan ne kadar pay alır? Çocuğu olmayanın mirası kime kalır? Kadından kocasına miras kalır mı?’ sorularını cevaplandıracak.  
  
Toplumda fikir ayrılığına neden olan konular, manevi hayata balta vuran alışkanlıklar, birlik ve beraberliğin gücü, sevginin önemi ve günlük yaşamda karşılaşılan sorunlar her hafta Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sohbetiyle Muhabbet Kapısı’nda ekrana taşınıyor.     
   
Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı her Perşembe 09.50’de Kanal 7 ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet