Muhabbet KapısıProf. Dr. Mustafa Karataş ile - 22 Ocak 2023

ÜÇ AYLARIN TAMAMINI ORUÇLU GEÇİRMEK GEREKİR Mİ? 
      
İslamiyet’e dair merak edilen konular Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sunumuyla Muhabbet Kapısı’yla ekranlardaki yerini alıyor. Muhabbet Kapısı’nda bu hafta İslam dininde mübarek olan üç aylar ve bu aylarda yapılması gereken hususlar ele alınacak. 
      
Dini konularda akıllara takılan sorular, Allah’ın Müslümanlara emirleri, Hz. Muhammed’in ümmetine verdiği tavsiyeler ve Kur’an-ı Kerim’de yer alan mesajlar Muhabbet Kapısı ile ekrana geliyor. Programda bu hafta içlerinde on bir ayın sultanı Ramazan’ı da barındıran üç aylar ve bu aylarda yapılacak ibadetlerle ilgili merak edilenlere yer verilecek. Karataş, ‘Hz. Muhammed üç aylarda nasıl ibadet ederdi? Üç aylarda tutulan oruç kefaret orucunun yerine geçer mi? Üç ayların tamamını oruçlu geçirmek gerekir mi? Hz. Muhammed zamanında kandiller kutlanır mıydı? Kandillerde helva kavurmak ve lokma dökmek sevap mıdır? Üç aylar için özel bir ibadet ve dua var mıdır? Haram aylar ne demektir, hangileridir?’ sorularını Muhabbet Kapısı’nda yanıtlanacak.       
    
İslam’da birlik ve beraberliğin önemi, aile hayatında dikkat edilmesi gereken noktalar, günlük yaşamda karşılaşılan sorunlar her hafta Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sohbetiyle Muhabbet Kapısı’nda ekrana taşınıyor. 
 
Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı her Perşembe ve Pazar 09.50’de Kanal 7’de...

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet